Збережемо спадщину – збережемо Україну!

Збережемо спадщину – збережемо Україну!

Наприкінці 2019 року Українське товариство охорони пам’яток історії та культури разом із Українським державним інститутом культури спадщини проводив Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Збережемо спадщину – збережемо Україну». Метою цього конкурсу було зацікавити дітей до пам’яток культури спадщини, заохотити їх до вивчення історії та походження пам’яток.

Активну участь у зазначеному конкурсі взяли учні ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр ПТО». У номінації «Малюнок пам’ятки» взяв участь Войцеховський Владислав (група №21 «Маляр. Штукатур»), номінацію «Скульптура малих форм з глини» підтримали Славська Єлизавета (група №11 «Маляр. Штукатур»), Кармаза Олександра та Кармаза Наталія (група №32 «Оператор комп’ютерного набору»). Владислав не вперше бере участь у конкурсах малюнку, цей дар він розвиває та удосконалює. Особливо вдалими виходять у Влада графічні роботи олівцем на білому папері. Робота представлена на конкурсі під назвою «Славетний Запорізький край» відображає дві історічні пам’ятки Запорізького краю – Запорозьку Січ та Кам’яну могилу. Кармази  Олександра та Наталя чаклували над барельєфом «Запорозька Січ». Третій рік поспіль весь свій вільний час дівчата проводять у гуртку «Скарбничка мистецтв», де вони створюють свої маленькі шедеври. Славська Єлизавета – новачок, першокурсниця, яка нещодавно приєдналася до учнів, що захоплюються творчістю. Приємною несподіванкою стала перемога Лізи у номінації «Скульптура малих форм» з роботою «Український костюм – краса та велич нації». Неймовірно красива робота,  у назві якої відображається любов до України та історія національного костюму.

Учасники отримали солодкі подарунки та дипломи за активну участь у конкурсі. Диплом переможця у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт «Збережемо спадщину – збережемо Україну» та за творчу роботу «Український костюм – краса та велич нації» отримала Славська Єлизавета.

Сподіваємося, що любов до рідного краю, української землі буде і надалі прославлятися у малюнках, скульптурах, ляльках – оберегах наших вихованців!

Заступник директора з ВР
Людмила ДЖЕРЕЛЕЙКО

Поділитися через:

Коментуйте першим

Залиште свій коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*