Ми пам’ятаємо…

Ми пам’ятаємо…

Патріотичне виховання учнівської молоді є пріоритетним у ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти». Виховання громадянина, патріота з притаманними йому рисами любові до рідної землі, поваги до свого народу, його історичного минулого – це одне з головних завдань навчально-виховного процесу. Пам’ять про Другу Світову війну у наших родинах і наших серцях. Діди та прадіди відвоювали для нас мир, життя. Ми низько вклоняємося за їх великий героїчний подвиг!

23 жовтня – День визволення міста Мелітополя, 28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників. До цих знаменних дат викладачі та учні ДНЗ «МБЦ ПТО» взяли участь та підготували декілька заходів. 23 жовтня учні групи №12 (майстер в/н Дигало Н.В.) долучилися до міського мітингу.

Учні групи №32 відвідали міський краєзнавчий музей з оглядовою екскурсією до 76-річниці визволення міста від фашистських загарбників. Учні із захопленням слухали розповідь гіда, яка занурила їх у страшні роки лихоліття окупації. Перед очами поставали страшні картини розстрілів у Бабиному Яру, Костянтинівській балці, загибель героїв – підпільників.

Учні Ради учнівського самоврядування завітали до ветеранів Другої Світової війни: Гуляко Івана Степановича, Єременко Миколи Федоровича та Чернова Миколи Олександровича. У теплій домашній атмосфері  учні та ветерани поспілкувалися та згадали важкі роки війни.

23 жовтня бібліотекар центру А.В. Надтока з учнями групи № 14 та майстром в/н Черновим В.В. побували на тематичній зустрічі «Пам’ять поколінь не згасне» у бібліотеці ім. Лермонтова. Історія походження меморіальних дошок, пам’ятних знаків розташованих на вулицях міста Мелітополя стала справжнім відкриттям для учнів центру.

29 жовтня викладач історії Чубун Л.О. підготувала квест «Мелітополь бойовий», в якому брали участь учні групи № 4 та №6 (ІV курс). Родзинкою заходу стали відео сюжети, які відзняли хлопці та дівчата під час екскурсійних мандрівок Мелітополем.

Від усього серця вітаємо мелітопольців із Днем визволення міста Мелітополя, та всіх українців з Днем визволення України від фашистських загарбників. Нехай чорні хмари війни назавжди зникнуть з блакитного неба нашої Батьківщини!

        Методист центру                                                                  Л. ДОРОХОВА

Поділитися через:

Коментуйте першим

Залиште свій коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*