На порозі Великодніх свят

На порозі Великодніх свят

Великдень – одне з найбільш шанованих свят у православ’ї. У ці дні традиційно вітають один одного, дарують різноманітні сувеніри з великодньою атрибутикою, які зроблені власноруч. Найчастіше  це пасхальні писанки, символи Воскресіння та вічного життя. Писанки прикрашають різноманітними способами: яскравим бісером, розписують Петриківськими малюнками, оформлюють в стилі «Декупаж». А які витвори мистецтва виходять з рук майстра, якщо докласти трохи більше зусиль: обшиті бархатом, різнокольоровими стрічками, оформлені камінням, технікою «Кінусайг».

Всьому цьому вчаться учні Державного навчального закладу «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти». Керівник гуртка «Скарбничка мистецтв» Тарасова Галина Іванівна залюбки віддає свою душу і серце та ділиться вміннями з хлопцями та дівчатами, які відвідують гурток.

Хто сказав що маляри-штукатури не можуть працювати з фоаміраном, виліпити з тіста козака та козачку або зробити власними руками чудово розшиту картину? Хто стверджує що електрогазозварник може створювати шедеври тільки в зварювальній майстерні? Помиляються ті, хто вважає, що оператори комп’ютерного набору вміють працювати тільки біля монітору. Щодня вони створюють справжні витвори мистецтва.

Так у вівторок 03.04.2018 р. у святковій атмосфері, учні та педагоги центру чаклували в гуртку. Занурившись у дивовижну атмосферу з ентузіазмом вишивали, клеїли, малювали, розписували всі, навіть журналіст газети «Мелітопольські відомості» Балакіна Інна, що завітала на наше свято.

У той самий час у ДНЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова» учні чаклували у своїй майстерні: наносили малюнки за допомогою випалювача по дереву, писачками наносили воском малюнок на крашанку, і як результат, справжній витвір мистецтва.

Тож вітаємо вас усіх з весною! З великим днем Пасхи Господньої. На Великдень усім, усім з святих небес Святий привіт: Христос Воскрес!

Соціальний педагог

Брага Олександра Миколаївна

Поділитися через:

Коментуйте першим

Залиште свій коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*